eur:
393.12
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

BL-döntőt rendezne Budapest - a nap hírei

Már nyomtatják a május 26-ai európai parlamenti választás szavazólapjait. Nem vállalja a vitát Frans Timmermansszal Orbán Viktor. Pályázni fog a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntőjének megrendezésére a magyar szövetség. A nap legfontosabb hírei május 10-én.

A tumultusok elkerüléséért valamennyi fővárosi kerületben nagyobb helyiségekben fogadják az átjelentkező szavazókat az európai parlamenti választáson - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona elmondta: a több mint 8 millió jogosult közül 27 ezer szavazhat átjelentkezéssel. Az NVI elnöke arról is beszélt, hogy a május 26-i voksolás napján este 7 órakor ugyan bezárnak a magyarországi szavazókörök, de az eredményt 23 óráig, az utolsó uniós szavazókör zárásáig nem lehet közzé tenni. Már nyomtatják a május 26-ai európai parlamenti választás szavazólapjait. 8 millió 14 ezer választópolgár szavazhat majd a választáson.

Nem vállalja a vitát Frans Timmermansszal Orbán Viktor. Az európai szocialisták csúcsjelöltje a jövő hétvégén érkezik Magyarországra, és az Euronews hírcsatorna meghívására vett volna részt vitán. A miniszterelnök sajtófőnöke a hírre reagálva közölte: a miniszterelnök azért nem fogadta el a meghívást, mert nem tartaná helyesnek beleavatkozni a szocialista és néppárti csúcsjelölt választási kampányába.

Az emberi erőforrások minisztere szerint semmi nem pótolja a mentők emberi hozzáállását, a kormány lehetősége az, hogy a körülményeket biztosítsa munkájuk elvégzéséhez. Kásler Miklós a magyarországi szervezett életmentés 132. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 71. évfordulóján tartott országházi rendezvényen fontos állomásnak nevezte a mentőszolgálat megalakulását. Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója elmondta: munkatársai évente 1 millió 200 ezer embert látnak el. A többlépcsős béremelés mellett szólt a technikai fejlesztésekről, az új mentőautók beszerzéséről is.

A kormány továbbra is a Magyar Tudományos Akadémián kívül képzeli el a kutatóintézetek működését - erősítette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca közleményében azt hangsúlyozza: álláspontja a kérdésben egy éve változatlan, és minden ezzel ellentétes híradást kampánylufinak nevez. Lovász László, az MTA elnöke a valaszonline.hu-n megjelent interjúban azt mondta, hogy derűlátóbb a kutatóintézetek sorsával kapcsolatban, és a szerdai találkozón a miniszter részéről is nyitottságot tapasztalt a kompromisszumra. Hétfőn az MTA közgyűlése úgy döntött, az Akadémia szervezetén belül szeretné tartani a kutatóintézet-hálózatot.

Már szeptembertől jelentkezhetnek a tanulók a kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségére - erősítette meg az InfoRádiónak a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. A közelmúltban kinevezett Bartos Mónika megismételte: évente 140 ezer diák utazhat két hétre külföldre, a célra 90 milliárd forint áll rendelkezésre, ez tanulónként kétezer eurót jelent. Hozzátette: a program célja, hogy a 9. és 11. osztályos diákok az elsőként tanult idegen nyelvben nagyobb jártasságot szerezhessenek.

Budapesten kísérleti jelleggel úgynevezett mobilitási pont nyílt a Szent Gellért téren. A 4-es metró kijáratánál két hónapon keresztül autó-, kerékpár- és elektromosroller-megosztó szolgáltatást tesztelhetnek az érdeklődők. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta: két éve Budapest és másik 4 európai várossal együtt csatlakozott ahhoz az uniós projekthez, amelynek célja, hogy közösségi tervezéssel emberközeli közlekedési megoldásokat hozzanak létre.

Pályázni fog a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntőjének megrendezésére a magyar szövetség - jelentette be az MLSZ elnöke. Csányi Sándor a sportszervezet közgyűlésén elmondta: az épülő Puskás Ferenc Aréna kivitelezője írásbeli kötelezettséget vállalt arra, hogy a stadion november 15-ére elkészül. Hozzátette: a létesítményt a magyar és a világ élvonalába tartozó egyik válogatott összecsapásával szeretnék felavatni. Az MLSZ elnöke bírálta a klubokat a romló gazdálkodásuk miatt, a tervek szerint jövőre bevezetik a pénzügyi fair playt.

Befejezi pályafutását Nagy László, a Veszprém 38 éves jobbátlövője, aki a jövőben a klub sportigazgatója lesz.Nagy László a Barcelona színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, négyszer spanyol bajnokságot és kupát, valamint egyszer EHF Kupát. A veszprémi csapat színeiben eddig ötször lett magyar bajnok, hatszor Magyar Kupa-győztes és kétszer SEHA Liga-győztes. Négyszer választották az Év férfi kézilabdázójának. A Handball Planet szavazásán 2011-ben Nagy László lett a világ legjobb játékosa.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×