eur:
392.76
usd:
363.13
bux:
72104.92
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Újrakezdődnek a kilakoltatások, jön a Takarékbank - nagy változások május 1-től

Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan, de november 15. óta egyet sem. Most újrakezdik. Leköltözik az M3 tévécsatorna a képernyőkről, a készpénzforgalom pedig egy picit megnehezül.

Rengeteg dolog változik május 1-jével, illetve a munkaszüneti napot követő rövid időn belül. Ezekről készített terjedelmes összeállítást a Napi.hu.

Május 1-től minden, 10 millió fölötti készpénzbefizetésnél igazolni kell a pénz eredetét, az 50 milliós értékű pénzváltást pedig 5 nappal előre kérvényezni kell.

A jövő héttől

Takarékbank néven új bank nyílik, ez lakossági bank lesz.

A követeléskezelőkre szigorúbb szabályok várnak májustól, szem előtt kell tartaniuk azt, hogy az adósságot visszafizessék - ennek számtalan részletszabályával együtt. Lazán, de kapcsolódó hír, hogy

véget ér szerdával a kilakoltatási moratórium, ami november 15. óta volt érvényben. Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan.

Ezentúl már csak az új adatformátumnak megfelelően elkészült onlineszámla-adatszolgáltatást fogadja be a NAV rendszere. Az onlineszámla-adatjelentés elmaradása számlánként félmillió forintos bírságot eredményezhet.

Május első napjától a Belügyminisztériumhoz (BM) kerül a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság a Miniszterelnökségtől, a szakmai munkáért miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke felel.

Május 1-jével

a tévéképernyőkről az internetre költözik az M3 köztévécsatorna,

elnököt vált a Vodafone, szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló alapján lehet, amit május 1. előtt kellett beszerezni, hazánk légtérvédelmet nyújt a balti államoknak, császárt cserél Japán, az USA mostantól szankcionálja, ha bárki Irántól vesz olajat, az Ikea pedig zöldségpiac-hálózatot indít áruházai mellett, ledvilágítású konténerekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×