eur:
395.04
usd:
368.5
bux:
71932.49
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A Hegyestű geológiai bemutatóhely a Káli-medence keleti részén, a Veszprém megyei Monoszló közelében. A felvétel 2010. július 4-én készült.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Nagy beavatkozásokat végeztek a Balaton-felvidéken

Veszélyeztetett madár-és denevérfajok védelmét célzó intézkedésekről van szó. Összesen tíz projekten dolgozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, ezeket összesen 3,5 milliárd forintból valósítják meg.

Veszélyeztetett madár-és denevérfajok védelmét célzó beavatkozásokat végeztek a Balaton-felvidéken, melyek révén jelentősen javultak az érintett fajok életfeltételei.

Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Veszprém megyei Ősiben rendezett, szerdai projektzáró rendezvényen elmondta, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága jelenleg tíz projekten dolgozik a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, melyeket összesen 3,5 milliárd forintból valósítanak meg.

A most lezárult fejlesztés egyik eleme volt egy 104 millió forintból megvalósult programnak, melynek keretében öt természetvédelmi részfeladatot végeztek el - tette hozzá. Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója közölte: a 2016-ban indult projektet az E.ON Áramhálózati Zrt.-vel kötött megállapodás keretében végezték el.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Lemaradtál az Nvidiáról? Mutatunk egy részvényt, amiben most bőven van fantázia!

Lemaradtál az Nvidiáról? Mutatunk egy részvényt, amiben most bőven van fantázia!

Júniusban megtorpant az Nvidia sokak által megállíthatatlannak hitt tőzsdei menetelése, ennek ellenére azonban továbbra is fényesen ragyog a mesterséges intelligencia szektor csillaga, az elmúlt hónapokhoz hasonlóan pedig ezúttal is mutatunk egy olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező részvényt, amely megfelelő választás lehet azon befektetők számára, akik nem az Nvidián keresztül profitálnának az AI-raliból. Lássuk!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 16:26
×
×
×
×