eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pexels.com

"Kedves Szülők!" - azonnal lépni kell a jó nyári táborok ügyében

Sok szülő ma már nem elégszik meg a napközis táborokkal, olyan nyári programot keres a gyerekének, amely készségfejlesztést is garantál - mondta az InfoRádióban a Táborfigyelő vezetője, Tóth Béla, aki azt tanácsolja, még húsvét előtt foglalni kell, a legnépszerűbb táborok gyorsan "fogynak".

A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást keres a gyermekének a nyári táborban, hanem a gyermek fejlesztését is elvárja. Mint Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője az InfoRádióban elmondta, a szülők több mint 20 százaléka már ilyen tábort keres.

"A készségfejlesztő táborokban kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok, a gyerekek azt érzik a célirányos feladatok végrehajtásakor, hogy vidáman játszanak.

Ebből következően abszolút motiváltak maradnak, és minden nap örömmel mennek a táborba" - sorolta Tóth Béla.

Szerinte a motiváltság és a jókedv segít abban, hogy az egyes fejlesztések végbe tudjanak menni a gyermekekben, akiknek fontos, hogy kialakuljon a problémamegoldó és a stresszkezelő képessége, fejlődjön az önbizalma és a kommunikációs készsége.

Ezen kívül nagyarányú érdeklődés fordul a "mozgásos" táborok iránt is.

A tábor nem "nyári iskola".

"Nem iskolapadból iskolapadba ültetjük a gyermeket,

teljesen más struktúra, létszám, foglalkozástípus választható a táborokban, ezek a foglalkozások játékosak, a nyelvi táborok pedig beszédcentrikusak, összefoglalóan pedig sikerorientáltak" - mondta Tóth Béla, aki azt javasolja, ezekben a napokban döntsenek a szülők és a gyerekek és foglaljanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×