eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén. A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek, összesen 250 diák 12. alkalommal szervezett rehabilitációs és alkotótáborát.
Nyitókép: Varga György

Irgalmatlan a létszámnyomás a táborszervezőkön

Idén várhatóan több mint 215 ezer gyermek vesz részt nyári táborokban. A legnépszerűbbek a sport-, az idegen nyelvi, az informatikai, és a képességfejlesztő programok.

Egyre nő a nyári táborban részt vevő gyermekek száma – hangsúlyozta az InfoRádióban a Táborfigyelő portál ügyvezetője, Tóth Béla. "Várhatóan több mint 215 ezer gyermek fog táborozni az idei esztendőben. Ennek egyértelműen az az egyik oka, hogy a családok anyagi lehetőségei egyre több helyen engedik meg, hogy táboroztassák a gyermeküket, illetve

azt is felismerték a szülők, hogy a gyermekfelügyelet mellett rengeteg pozitív hatása van a gyermek önállóságára, szocializációjára".

A szülők nagy része már áprilisig lefoglalta a helyet gyermekének, így most már nagy a tülekedés a legjobb táborokért – tette hozzá a táborösszehasonlító portál vezetője.

"Március-április hónapokban a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai teljesen beteltek, már csak várólistákra tudták fogadni a gyerekeket.

Miután ezek a várólisták is már-már táborlétszám hosszúságúak lettek, a táboszervezők, ahol tehették, plusz turnusokat írtak ki"

- mutatott rá a Táborfigyelő portál ügyvezetője.

A kínálat óriási. Csak a Táborfigyelőn csaknem ezer turnus közül lehet választani. "Az idei évben a sporttáborok, az idegennyelvi - elsősorban angol - táborok, továbbá az informatikai és a képességfejlesztő táborok a mezőny legnépszerűbbjei".

A táborok ára átlagosan mintegy 10 százalékkal nőtt, így

egy egyhetes napközis programért átlagban 35 ezer forintot, egy ottalvósért pedig 50 ezer forintot kell fizetni.

Nagyok a különbségek: létezik 26 ezer és 219 ezer forintos tábor is – közölte a Táborfigyelő vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×