eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Nyugati pályaudvar csarnoka vonatok nélkül. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

A szél rongálta meg a Nyugati pályaudvar tetőelemét

A Nyugati pályaudvaron egy perontető szerkezetét fújta le a szél, zárlatot okozva, ami késésekhez vezetett.

A Mávinform közölte, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon tartós zárlat keletkezett. A Nyugati pályaudvaron két vágány felett nincs feszültség a vezetékben, ez okozza a műszaki hibát. A szakemberek dogoznak a helyreállításon. A Budapest-Cegléd vonalon emiatt várhatóan 20-30 perccel meghosszabbodik a délutáni vonatok menetideje.

Az eset miatt a Tömörkény IC Szegedre 39 perces késéssel közlekedik. A Nyugatiból Nyíregyházára induló InterCity is késni fog.

Mint kiderült,

a Nyugati pályaudvaron egy perontető szerkezetét fújta le a szél, ez került a vezetékre, s okozza a zárlatot.

Senki nem sérült meg, a szakemberek dolgoznak a szerkezet biztonságos eltávolításán, illetve a perontető megerősítésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×