eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, Sneider Tamás, a Jobbik elnöke és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese (b-j) a Mit jelent a XXI. századi politika? címmel tartott sajtótájékoztatón a Fortuna rendezvényhajón 2019. március 14-én. A Jobbik bejelentette, hogy beáll az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt mögé.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Puzsér Róbert: nem zavar a Jobbik múltja

A Jobbik szakított a nemzeti radikális, fasiszta múltjával, így a centrumpártok közé tartozik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Puzsér Róbert. Ha nem lesz főpolgármester, akkor is sikerként éli meg az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt azt, ha politikai precedenseket tud teremteni.

A 2018-as választások eredményei azt mutatták, hogy Budapesten az LMP-nek, a Jobbiknak és a Momentumnak összesen több szavazója van, mint az MSZP-nek és a DK-nak – mondta Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelölt elárulta: ezt a három pártot – melyből kettő támogatja programját – tekinti centrumnak.

Arra a kérdésre, hogy zavarja-e az őt támogató Jobbik a múltja, Puzsér Róbert így válaszolt: „a múltja nem zavar, nem tudom, mennyire tekinthető hitelesnek az ő változásuk. Erre majd úgyis az idő adja meg a választ.” Mint mondta: a párt pont a fasizmus és a néppártiság mentén szakadt ketté, „a nemzeti radikális szárny ma már a Mi Hazánk Mozgalmat képezi”.

A főpolgármester-jelölt szerint a Jobbik korábban nem akarta listázni a zsidó képviselőket. Bár 2008-ban valóban fasiszta párt volt, de a listázás nem arról szólt, ami a sajtóban megjelent, hanem az izraeli-magyar kettős állampolgárságú személyeket szerették volna számbavenni a nemzetbiztonsági kockázat elkerülése érdekében – vélekedett. „Ez egy szándékos félreértés, szándékos félremagyarázás volt” – fogalmazott.

Puzsér Róbert hangsúlyozta: a Jobbik próbál a múltjával szakítani.

„Amíg européer, jobbközép erőnek adják elő magukat, addig meg kell adni nekik a bizalmat és annak kell őket tekinteni, amíg nem tanúsítják az ellenkezőjét ennek”

– jelentette ki.

A politikus szerint az, hogy a DK beáll az előválasztás győztese mögé – bárki legyen is az – azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs semmilyen koncepciója Budapesttel. Ha a Demokratikus Koalíció úgy dönt, hogy támogatja őt, tudomásul veszi. Ezt megköszönni vagy elvárni nem fogja, és ennek érdekében nem fog semmit megígérni – tette hozzá.

Puzsér Róbert szerint új normákat kell adni a magyar politikában, ezekért ő felel, és ezek vonzóak a Jobbik számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×