eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson

A júniusi előválasztás fontosságáról, a főváros kiszolgáltatottságáról és az ellenzéki összefogásról beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje és az LMP által támogatott Puzsér Róbert egy szerdai vitafórumon.

Az önkormányzati választás után a főváros vezetésének új alapokra kell helyeznie a kapcsolatát a kormánnyal - hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje, a 14. kerület polgármestere a Válasz Online által szervezett vitán, amelyen az LMP által támogatott Puzsér Róberttel beszélgetett a főváros legfontosabb problémáiról. Úgy vélte, kilenc éve olyan folyamat zajlik Budapesten, ami nem fenntartható.

"Budapestnek a sarkára kell állnia. Nem szabadságharcot kell vívnia, hanem ki kell fejeznie, hogy azt a politikát, aminek Budapest a kárvallotja volt az elmúlt 9 évben, meg akarja állítani" - hangsúlyozta. Hozzátette:

"az, hogy egy város ilyen mértékű adóelvonással küzd, hogy nem jut hozzá az európai uniós forrásokhoz a kormány segítsége nélkül, így gyakorlatilag a kormány mondja meg, hogy mi kell a budapestieknek, az nem elfogadható".

Budapest Puzsér Róbert szerint is ki van szolgáltatva a kormánynak. "Az a stratégia, amit Tarlós István követ, az a teljes együttműködés. Orbán Viktor dönti el, mire van szüksége Budapestnek, eszerint Budapestnek stadionra van szüksége."

A két főpolgármester-jelölt az előválasztás fontosságáról is beszélt.

Puzsér Róbert megerősítette: amennyiben lesz második forduló, azon elindul.

"Ha az MSZP partner lesz abban, hogy az előválasztás megvalósuljon, akkor azon elindulok. Ha veszíteni fogok, akkor hátra fogok lépni és át fogom adni a terepet Karácsony Gergelynek, hogy hívja ki Tarlós Istvánt" - mondta.

Karácsony Gergely is kiemelte az előválasztás fontosságát, amelyet szerinte semleges szakértők bevonásával kell lebonyolítani, online és személyes szavazással, nem pártirodákban, hanem közterületeken végrehajtott szavazásokkal. "Ezekkel a szervezetekkel mi tárgyalásban vagyunk, de a szükséges erőforrásokat, a logisztikai szervezést, pénzt a pártoknak kell összedobnia - szerintem azoknak a pártoknak, amelyek részt vesznek a folyamatban, nagyjából méretarányosan" - vélekedett a politikus.

Nyitott előválasztást szeretnének, ezen Karácsony Gergely és Puzsér Róbert mellett részt venne a Liberálisok jelöltje, Sermer Ádám, valamint remélik, hogy lesznek még más jelöltek is.

A Párbeszéd és az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint

maximális ellenzéki összefogásra van szükség. Karácsony Gergely szerint ezt az egységet a választópolgárok már létrehozták.

"Ha valaki kimegy egy ellenzéki tüntetésre, vagy megnézi az ezzel kapcsolatos közvélemény-kutatásokat, akkor lehet látni, hogy a pártok sokkal messzebb vannak az ellenzéki egységtől, mint szervezetek vagy azok vezetői, mint ahol a szavazók tartanak".

Puzsér Róbert hangsúlyozta: nem tudja elképzelni, hogy a Jobbik a közös ellenzéki jelölt mellett egy további, saját jelöltet állítson, mert ezzel a kormánypártokat erősítené.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×