eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján Mansfeld Péter I. kerületi emlékművénél 2018. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Keresztes Lóránt: Puzsér Róbertre bízzuk, hogy lesz-e második forduló

Az LMP Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet támogatja az önkormányzati választáson - erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában a párt társelnöke.

Keresztes Lóránt elmondta: Puzsér Róbert nem "csak úgy" beugrott a politikába azzal, hogy főpolgármester szeretne lenni, hanem letett egy víziót, egy programot az asztalra, és ehhez kér felhatalmazást. "Ez nagyon fontos elvi szempont, másként nem is működött volna az LMP támogatása".

A párt társelnöke elmondta: "ez a vízió, a Sétáló Budapest program egy zöld program, megfeleltethető egy LMP-s vízióval, és a Puzsér Róbert által kért eljárás is megfelel a pártnak, mert átlátható és a részvételi programalkotáson alapul. E közös programalkotásban pedig sok LMP-s szakértő részt vesz, így voltaképpen Puzsér Róbert megvalósítja az LMP programját".

Puzsér Róbert egy "erőteret, 21. századi politikai centrumot" szeretne a programja mögé, és számít például a Jobbik és a Momentum támogatására. Így tehát

"a vízió, a Sétáló Budapest program mögé felsorakozó politikai erő egy olyan helyeztet teremthet, amire még nem volt példa: értékalapon folyhat a vita, értékalapon dönthetnek a budapesti polgárok".

Puzsér Róbert egyik minapi nyilatkozatából úgy tűnt, hogy még nem döntötte el (vagy feltételekhez köti), hogy beszáll-e a baloldali előválasztási folyamatba. Az LMP társelnöke, a párt parlamenti frakciójának vezetője úgy látja, hogy "kissé távolodnak a körülmények a baloldal és Puzsér Róbert közötti, hónapokkal ezelőtt megkötött megállapodás tartalmától, de Puzsér Róbert részt vesz a folyamatban, ha az általa szabott feltételek teljesülnek. Ez viszont az ő döntése".

Keresztes Lóránt szerint Puzsér Róbert a harcias megnyilvánulásában "arra akarta felhívni a figyelmet, talán kissé karcos stílusban, hogy lehetnek olyan közvélemény-kutatások, amelyek tájékoztatnak, és vannak olyanok - vagy úgy prezentált kutatások -, amelyek befolyásolnak". A politikus hozzátette: ezt az LMP is tapasztalta más esetekben is, ezért helyesnek tartják, hogy nem lehet politikai eszközként használni közvélemény-kutatásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×