eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a fővárosi VIII. kerületi Ludovika téren 2016. szeptember 16-án. A tanácskozás témája: az államszervezet és az államiság az Alaptörvényben.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Szájer József: a tapasztalt, kiérlelt pártoknak kedvez a mostani EP-választás

Kell egy világos üzenet, de ez önmagában nem elég, az is számít, hogy azt ki mondja, és van-e mögötte olyan tapasztalat, amellyel meg is tudja valósítani a célját - mondta a közelgő európai parlamenti választásról az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz EP-képviselője.

A tavaszi európai parlamenti választáson nem elég bevándorlásellenesnek lenni, az is számít, hogy elhiszik-e az adott pártnak azt, amit megvalósítana - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szájer József, a Fidesz EP-képviselője.

Arra a kérdésre, hogy milyen átrendeződés lehet a következő választáson Európában, Szájer József azt mondta, már négy éve érződik az, ami a választás fő témája, nevezetesen a bevándolás kérdése. Szerinte erről az emberek kialakították a véleményüket, ez pedig egyértelmű. Látni, hogy a szocialista és a liberális szavazók is a bevándolásnak legalábbis a lelassítását, de inkább a leállítását követelik. Ez a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint azt jelenti, hogy ehhez vagy igazodnak a tradicionális pártok és meghallgatják az emebrek véleményét, vagy számolniuk kell azzal, hogy olyan eredményeket érnek el, mint amit látni ehetett a közbülső nemzeti választásokon például Olaszországban, Svédországban vagy Németországban.

Arra a kérdésre, hogy az dönti-e majd el a választást, ki tud világosabb bevándorlásellenes álláspontot képviselni, Szájer József azt mondta, hogy ez önmagában nem elég. Mint mondta, a Fidesz harmincéves veterán pártként, amely veszített és nyert is választásokat, volt ellenzékben és volt kormányon, egy dolgot megtanult: kell egy üzenet, de ez önmagában nem elég.

Az európai emberek a saját jövőjükkel nem akarnak hazardírozni, ezért az üzenet mellé az is számít, hogy azt ki modja, van-e mögötte olyan tapasztalat, amellyel ezt az üzenetet meg tudja valósítani.

Összevissza szövegelni szerinte bárki tud. Az, hogy megtudja ezt valósítani, van-e benne elég erő, kitartás, állja-e az ütéseket, van-e realitásérzéke, nem rohan-e bele fölösleges, értelmetlen dolgokba, ez mind olyen jellemző, amely megtutatja a hitelességet.

Szájer József szerint azoknak a pártoknak kedvez a mostani választás, amelyek már elég tapasztalattal rendelékeznek, amelyek már kiérleltek, van múltjuk, világos belső struktúrájuk és oda tudnak figyelni az emberekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×