eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Michael Apel, az Airbus német leányvállalatának üzletágvezetője, Martin Deister, az Airbus légvédelmiüzletág-vezetője és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója (b-j) aláírja a Magyar Honvédség (MH) légtérvédelmi rendszerének megújítását szolgáló szerződést a HM-ben 2018. december 20-án. Az új rendszer (SAMOC) kompatibilis a hasonlóan fejlett NATO rendszerközpontokkal, ennek megfelelően gyors, megbízható, pontos és egységes formátumú információ szolgáltatására képes. A Magyar Honvédség így a lehető legrövidebb időn belül tud védekezni a kiemelten védett vagy egyéb fontos objektumokra, illetve az ország lakosságára veszélyt jelentő repülő eszközök (repülőgépek, helikopterek, rakéták, drónok) ellen.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb nagy honvédelmi fejlesztésről döntöttek

Korszerű légvédelmirakéta-vezetési rendszer beszerzéséről döntött a honvédelmi tárca. Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá az Airbus képviselőivel Budapesten.

A Magyar Honvédség légtérvédelmi rendszerének megújítását szolgáló szerződést az Airbus képviseletében Martin Deister légvédelmiüzletág-vezető és Michael Apel, a cég német leányvállalatának üzletágvezetője, a Honvédelmi Minisztérium (HM) részéről Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója írta alá.

A rendezvényen elhangzott: a haderőfejlesztési program ütemezett végrehajtása újabb fontos állomáshoz érkezett.

Az új rendszer (SAMOC) kompatibilis a hasonlóan fejlett NATO rendszerközpontokkal, ennek megfelelően gyors, megbízható, pontos és egységes formátumú információ szolgáltatására képes. A Magyar Honvédség így a lehető legrövidebb időn belül tud védekezni a kiemelten védett vagy egyéb fontos objektumokra, illetve az ország lakosságára veszélyt jelentő repülő eszközök (repülőgépek, helikopterek, rakéták, drónok) ellen.

A HM közölte: mindez egységes rendszerben teszi lehetővé a földi telepítésű légvédelem teljes harcvezetését, és a 21. századi követelményeknek megfelelően integrálja a vezetési, irányítási, kommunikációs, számítástechnikai- és felderítési képességeket.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×