eur:
394.61
usd:
365.52
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pexels.com

Közel 1300 boltot vizsgált meg a hatóság a karácsonyi szezonra készülve

A karácsonyi időszakban már több mint 1200 próbavásárlást végzett a fogyasztóvédelem és a problémás esetek szinte mindegyikénél az árak feltüntetésével volt gond – közölte az InfoRádióban a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT laboratóriuma november közepe óta kiemelten ellenőrzi az üzleteket – tájékoztatott Keszthelyi Nikoletta. Az ellenőrzések során főként azt figyelik, hogy mennyire megfelelő az árakkal kapcsolatos tájékoztatás. Az üzletek több mint 30 százalékánál találtak kifogásolható problémát: legtöbb esetben az akciókat és az egységárat nem tüntették fel megfelelően.

A közel 1300 próbavásárlás mintegy 30 százalékánál találtak problémát, jellemzően azt, hogy nem a kiírt árat fizettették ki a vásárlókkal.

Karácsonyi vásárok

A szezonális vásárok ellenőrzésekor: az árak feltüntetése mellett az ellenőrök kereskedőről szóló tájékoztatást is kiemelten figyelik, hiszen a jótállási és szavatossági jogok vásár utáni érvényesítését csak úgy lehet biztosítani, ha a vásárló később is megtalálja az eladót - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Érdemes megtartani a blokkot vagy nyugtát, hogy ezzel ne legyen probléma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×