eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Tengelicek (Carduelis carduelis), egy barát cinege (Parus palustris) és egy mezei veréb (Passer montanus) a madáretetőben.  Az ornitológusok szerint a téli madáretetést az első fagyok beköszöntétől (általában november elejétől) el kell kezdeni és a rendszeres táplálék kihelyezésnek a tavaszi fagyok végéig, akár április középéig is folyamatosnak kell maradnia. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Ötven hasznos madárfaj jár rá az etetőkre, páratlan látvány

Kezdődik a 129. országos madáretetési szezon. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője, Orbán Zoltán az InfoRádiónak elmondta, a mintegy ötven etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál kertekben, parkokban, emeletes házak teraszain.

A téli madáretetés 1890-ben azért kezdődött Herman Ottó és társai vezetésével, mert nagyon aggódtak a magyar madárvilág megfogyatkozásáért, és élményhez is akarták juttatni az elvárosiasodó lakosságot.

"Ezt az emberek alapvetően végezhetik otthon, mindenféle állami vagy civil támogatás nélkül is, ugyanúgy, mintha moziba vagy színházba járnának. Gondoljunk rá, az elmúlt több mint száz évben hogy tönkretettük a bolygót, fajok százai, ezrei pusztultak ki. A madarak az élővilág nagykövetei, sokkal többen látják őket, mindenhol ott vannak: gyönyörködtetnek minket egész évben, mi pedig etetjük őket télen" - mondta el az InfoRádiónak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a télen táplált madarak összeszedegetik a gyomnövények magvait és a kártékony rovarokat, így mindenki jól jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×