eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Joulupukki, a lappföldi Mikulás a 10. születésnapját ünneplő Mikulásgyár megnyitóján Budapesten 2014. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hosszú időt tölt Magyarországon Joulupukki

Pénteken országszerte megnyitják a Mikulásgyár kapuit. Zsolnai Endre főszervező az InfoRádiónak elmondta: idén ismét rengeteg ingyenes programmal készülnek.

A Millenáris Parkban és a Lurdy Házban található gyűjtőponton kívül az ország majdnem minden Postáján díjmentesen átadható a MikulásGyár részére szánt adomány – tájékoztatott a főszervező. Az ajándékokat a Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz – tette hozzá.

Zsolnai Endre kiemelte: számos színvonalas programmal várják a családokat, a gyermekeket és a szülőket egyaránt. A Millenáris Park területén november 30. és december 21. között napi két gyerekelőadást láthatnak az érdeklődők. Lesz még gyerekfoglalkoztató, melegedő, interaktív és kézműves foglalkozás, de Xbox-szal is játszhatnak fiatalok.

Idén – a csütörtökön hazánkba érkező – Joulupukki magyarországi programját is a MikulásGyár szervezi.

A Millenáris Parkban december 6-án délelőtt, a Lurdy Házban 7-én délután lehet meglátogatni az „igazi Mikulást”. A gyermekek énekelhetnek neki, ő pedig édességgel és gyümölccsel ajándékozza meg őket. A Télapó elmegy a budapesti állatkertbe, a karácsonyi vásárba, Hatvanba, Szentendrére, Kecskemétre, Debrecenbe, Ajkára és Veszprémbe. „Olyan programja lesz, amilyen még soha nem volt, idén 11 napon keresztül csak Magyarországon tartózkodik” – fogalmazott Zsolnai Endre.

A főszervező hangsúlyozta: a MikulásGyár minden programja ingyenesen látogatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×