eur:
396.08
usd:
369.47
bux:
71975.26
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: aduvizig.hu

Nem mindennap süllyed el egy búzás román bárka Bajánál

Éppen két éve történt a ritka hajóbaleset a bajai Türr István híd balról a második pillérénél. Ezer tonna búza veszett oda.

Éppen két éve annak a nem mindennapi hajóbalesetnek, ami a bajai Duna-hídnál történt. Egy román felségjelű uszály búzát szállított a folyón, amikor kapitánya rosszul választotta meg a fordulás ívét, és a több bárkából álló uszály oldalával nekicsapódott a hídnak - amint ez a BajaiTV felvételén is látszik.

A tolóhajó hat bárkája közül a bal szélső elsüllyedt a híd egyik pillérénél. Mint a Baon.hu beszámolt róla, a baleset után a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ügyeletes szakértője a híd térségére, az 1478-as és az 1486-os folyamkilométer közötti szakaszra azonnali teljes hajózárlatot rendelt el.

A Merkur 308 tolóhajó elsüllyedt bárkája

több mint ezer tonna búzát szállított,

és a Türr István híd bal parttól számított második pillérének nekiütközve úgy süllyedt el, hogy egy része a víz felett maradt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×