eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Legkésőbb szerdáig folyósítja a novemberi családtámogatásokat az Államkincstár - a nap hírei

Az Egyesült Államokban őrizetbe vettek egy férfit a politikusoknak küldött csőbombák ügyében. A jövőben különválik a Honvédség politikai és katonai irányítása - erősítette meg a honvédelmi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A jövőben különválik a Honvédség politikai és katonai irányítása - erősítette meg a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a januárban kezdődő átalakítással a kisebb létszámú tárcánál maradnak az irányítási, ellenőrzési feladatok, emellett Székesfehérváron létrejön egy széles hatáskörrel felruházott honvédségi parancsnokság

Kormányzati várakozás szerint 30 százalékos jövedelemnövekedést hoz a létszámleépítés a közigazgatásban. Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádióban a kabinet céljának nevezte, hogy a lehető legkisebb bürokráciával működjön az állam. A tervezett nemzeti konzultációról a következő napokban várható bejelentés.

Legkésőbb szerdáig folyósítja az októberi családtámogatásokat az Államkincstár. A kormány a november 1-jei mindenszentek ünnepével és a hosszú hétvégével indokolta az előrehozott utalásokat és postai kézbesítéseket.

A CEU-ért tüntettek a Momentum Mozgalom kezdeményezésére Budapesten az intézmény Nádor utcai székházánál. A CEU csütörtökön jelentette be, hogy jövőre a bécsi kampuszon tanulnak majd az intézmény amerikai akkreditációjú mester- és doktori programjaira jelentkező új hallgatók. A Kuratórium december elsejével hagyta jóvá a költözést, mivel álláspontja szerint a magyar kormány tovább szűkítette a tanszabadságot.

Berendelte a Zöld Híd és a hulladékgazdálkodási vállalat képviselőit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Gyenes Szilárd, a Zöld Híd megbízott ügyvezető igazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: péntektől, részben anyagi okok miatt nem szállítja el a kommunális szemetet Pest és Nógrád megye 116 településéről.

Felfüggesztette az eljárást egy hajléktalannal szemben a Kaposvári Járásbíróság, amely az Alkotmánybíróságtól kért normakontrollt. A törvényszék álláspontja szerint az október 15-től hatályos új szabályozás az Alaptörvénybe ütközik.

Magyarország természeti örökségének megőrzéséről, illetve az elektromobilitás helyzetéről is tárgyalt a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács. Kövér László házelnök, a testület elnöke hangsúlyozta: az elektromos autók elterjedésének ösztönzésében és a környezetvédelemben is hosszú távú közgondolkodás kialakulására van szükség.

Megkezdte a termelést a MET-csoport százhalombattai naperőműve a sikeres próbaüzem után. A MET Dunai Solar Park a cégcsoport első megújulóenergia-beruházása, amely csaknem 9 ezer háztartás ellátásához elegendő villamos energiát termel. A naperőmű 25 millió euróból épült meg.

Az Egyesült Államokban őrizetbe vettek egy embert a szövetségi hatóságok a demokrata párti politikusoknak, illetve az elnököt bírálóknak küldött csőbombák ügyében. Egy rendvédelmi illetékes elmondta: a gyanúsítottat Miami térségében állították elő, a nyomozás pedig Florida déli részére és az ottani postahivatalokra összpontosul.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×