eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay.com

Egy sportcipővel segíthet rászorulóknak

Sportcipő gyűjtést indított a Magyar Diáksport Szövetség, hogy felhívják a figyelmet a nehéz körülmények között élő, sportolni vágyó gyermekekre.

A Magyar Diáksport Szövetség az Európai Diáksport Napján elindította az „Egy cipőben járunk” társadalmi felelősségvállalás programját – mondta el az InfoRádiónak a szövetség elnöke.

Balogh Gábor hangsúlyozta: minden évben felmérik a diákok fittségi állapotát. A fejletlenebb, szegényebb régiókban általában rosszabb a gyerekek fizikai állapota – emelte ki.

Az akcióban

olyan ismert embereket kértek fel szerepelni, „akik valóban közösségformálók, véleményformálók, hangadók”, és a saját területükön sokat értek el.

Balogh Gábor hozzátette: az adományozási időszak, amelynek keretében bárki elküldhet egy sportcipőt vagy annak árát, november 15-ig tart. A bevezetés után elindul a társadalmi kampány is, a cégek és a lakosság irányába is indulnak. www.egycipoben.hu oldalon lehet látni, hogy ki adományozott már.

A Magyar Diáksport Szövetség december elején juttatja el az adományokat a kiválasztott iskoláknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×