eur:
393.52
usd:
364.54
bux:
71809.62
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Hét fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál

Míg a talaj szomjazna már egy kis esőt, a napsütéses idő kedvelői továbbra is élvezhetik a korábban megszokottnál melegebb időjárást.

Különlegesen csapadékmentes az idei ősz, az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján található információk szerint az elmúlt 30 napban 2,7-24,7 milliméter csapadék hullott az országban, ami töredéke a havi átlagos mennyiségnek. A középtávú csapadék-előrejelzések szerint ezen a héten, de még a jövő hét elején sem várható számottevő csapadék Magyarországon.

Sokfelé 150 milliméter, vagyis több hónapnyi csapadékmennyiség hiányzik a talaj felső 1 méteréből.

Az őszi búza vetése és az azt megelőző talaj-előkészítés is zajlik, de a száraz talajban nem vagy csak nehezen indul a kelés, és a talajmunkák is nehezen végezhetők. A kukorica betakarítása és a szőlő szürete is a végéhez közelít, ezeknek a munkafolyamatnak kedvező a száraz időjárás.

Közben a hőmérsékletek is késő nyáriak, kora ősziek, és ameddig a meteorológusok "szeme ellát", ez így is marad. A csaknem zavartalan napsütésben a hét első felében az ország szinte teljes területén 20 Celsius-fok fölötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk árnyékban. Kedden és szerdán is 20-25 fok között várható a csúcs, és szél sem befolyásolja a hőérzetet. A további napokon sem lesz számottevő változás.

Az évszázados hőmérsékleti rekord is látótávolságban van, kedden nem sokkal maradunk el az 1935-ös, Kecskeméten mért 29,5 Celsius foktól.

Ezekben a napokban a csúcshőmérséklet 7-8 fokkal haladja meg a csúcsok sok éves átlagát (17 Celsius fok).

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×