eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó

Jöhet az 50 százalékos béremelkedés - lapszemle

A Magyar Idők a Jobbik szeptemberi kongresszusáról ír, míg a Népszava egy zalakarosi dísztóról közöl cikket.

Rövid időn belül második kongresszusát tartja szeptember végén a Jobbik – tudta meg a Magyar Idők. Az eseményen várhatóan a párt új stratégiáját is ismertetik a tagsággal. A fővárosi Dürer kertbe meghirdetett rendezvényre a korábbiaktól eltérően az alapszervezetek vendégeket is delegálhatnak, amivel a lap értesülése alapján a tagok hiányát próbálja ellensúlyozni a párt.

Majd félmilliárd forintért épült dísztó Zalakaroson, amelyből tavasszal eltűnt a víz – olvasható a Népszavában, amely abszurdnak nevezi a helyzetet. A meder ma is száraz, a javítás ötvenmillió forintba kerül, felelős nincs, csak vita és egymásra mutogatás – teszi hozzá a lap.

A Pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy jelentősen nőtt az eladott új autók száma, de még ennél is több használt import autó került forgalomba az idei évben. A portál abban igyekszik segítséget nyújtani olvasóinak, hogy ha önerőből nem tudják az autóvásárlást finanszírozni, milyen egyéb lehetőségeik vannak és mire érdemes figyelniük használt jármű vásárlása esetén.

A Magyar Idők szerint a korábbi várakozásoknál is jóval nagyobb mértékben, akár 50 százalékkal is emelkedhetnek a reálkeresetek 2017 és 2022 között, jóllehet a 2016-ban megkötött bérmegállapodásban 40 százalékos célt tűztek ki a felek. Ennek oka, hogy a középfokú végzettséghez kötött szakmai minimálbér a magasabb kereseteket is felsrófolja, ráadásul annak a hagyományos formája már a munkavállalók egyre kisebb részét érinti.

A Portfolio a Magyar Nemzeti Bank hétfőn megjelent Aranykönyve alapján készített grafikonokon segít értelmezni, hogy hogyan teljesített a magyar bankszektor a tavalyi évben. Mint írják: mérete és nyeresége alapján verhetetlen az OTP a mezőnyben, ám volt olyan terület, amelyen a legnagyobb magyar bankot is megelőzték néhányan.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy magyar kisrepülők lephetik el az eget, ugyanis ha a Pécs melletti kisrepülőgépgyár, a Magnus Aircraft Zrt. valóra váltja terveit, akkor a magyar cég az iparág nemzetközi piacának meghatározó szereplőjévé válhat.

2009-ben volt utoljára annyi marha Argentínában, mint amennyit jövőre várnak az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának elemzői – közli az agrárszektor.hu. A peso dollárral szembeni gyengülése remek exportlehetőséget teremtett a füvön nevelt fiatal birkáknak, plusz az argentinok újabb piacot is nyitottak maguknak Japán felé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×