eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (b, hátul, b4) és táborozó fiatalok a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2017. július 25-én. Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az előző hónapban kijelentette, hogy közel huszonhatezer gyermek nyaralhat idén a tíz héten át tartó balatoni Erzsébet-táborokban.
Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

26 milliárdból bővülnek az Erzsébet-táborok

Tavaly mintegy 26 ezren nyaraltak a balatoni Erzsébet-táborokban; idén pedig már több mint 30 ezer táborozót vártak Zánkán és Fonyódligeten.

Az értékelést a gyerekek elégedettségében és mosolyában lehet mérni, és ha ezeket nézzük, akkor jól teljesítettünk - vélekedett Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány főtitkára.

Az ottalvós Erzsébet-táborokban - Zánkán, Fonyódligeten, és Erdélyben, Ivó területén - összesen több mint harmincezer táborozó vett részt

- tette hozzá.

Hornyák Tibor kifejtette, a napközis táborok Magyarországon a helyi iskolákban, településeken valósultak meg, csaknem hatvanezren vettek részt rajta. A tavaszi osztálykirándulásokon mintegy nyolcezer gyerek fordult meg Zánkán, a szeptember elején kezdődő őszi időszakban pedig még tízezer gyermek fog táborozni.

Készségfejlesztő programok

Az élmények és a közösségépítés köré szerveződtek a tábori programok, amelyek a szórakoztatás mellett a gyermekek fejlődését is szolgálták.

"Célunk az, hogy ne csak szálláshely, ne csak biztonságos gyermekmegőrző legyünk, hanem nagyon sok programot biztosítunk a gyerekeknek"

- emelte ki az alapítvány főtitkára.

Mint mondta, kalandpark, sárkányhajózás, sétahajózás, strandonprogramok várják a gyerekeket valamint a Hősök napja, amelyen rendőrök, tűzoltók, katonák mutatkoznak be.

A digitális kompetenciafejlesztés is kiemelt szerepet kapott

Hornyák Tibor szerint az internettől és a digitális világtól a gyerekeket elzárni manapság nem lehet, azt viszont

meg lehet tanulniuk, hogy mi a digitális immunerősítés, megtanulhatják az informatikai eszközök biztonságos kezelését.

"Olyan régiókból is érkeznek a táborokba, akik nagyon hátrányos helyzetűek, nekik az informatikához való hozzájutási lehetőségük szűkösebb, mint egy fővárosi gyermeknek. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy őket is a felzárkóztatás rendszerében meg tudjuk ismertetni a digitális világgal" - hangsúlyozta az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány főtitkára.

Megújulnak a táborok

A kormánytól az Erzsébet-táborok támogatása mellett 26 milliárd forintot kapott az Erzsébet Alapítvány, amiből teljesen felújítják az alapítvány tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti tábort. Az építési engedélyek már megvannak, a kivitelezés tervezése zajlik - mondta Hornyák Tibor.

"Fonyódligeten új tábort építünk, a rossz állapotban lévő épületeket lebontjuk és megduplázzuk a kapacitást. Zánkán a meglévő infrastruktúrát fogjuk felújítani 21. századi színvonalúvá. A parttól az erdőig minden meg fog valósulni és ott is közel duplájára növekszik a létszám, ami azt jelenti, hogy

2020-tól a táborokban a mostani létszám duplája, közel 60 ezer gyermek tud majd nyári ottalvós táborokban részt venni"

- összegezte az alapítvány főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×