eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Utasok tartanak a kijárat felé a BKV 2-es metróvonalának Örs vezér terei végállomásán, miután kiszálltak az Alstom-gyártmányú, nemrég forgalomba állított, modern metrószerelvényből. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi - Jászai Csaba

Ismét 15 százalékos emelést kér a BKV-tól a szakszervezet

Mintegy 15 százalékos béremelést követel jövőre az Egységes Közlekedési Szakszervezet a BKV-tól - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet elnöke.

Naszályi Gábor hozzátette: a dolgozók munkakörülményein is javítani kell. "Harmadik éve kérünk 15 százalékos emelést, de csak részben valósult meg az elmúlt években. Egyes számítások szerint 2017-ben 15 százalékos volt a béremelés, de nem mindenki részesült ennyiben. Tavaly a vállalat 12 százalékosnak minősítette a béremelés szintjét.

Az emelés idén is szükséges az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint ahhoz, hogy a létszámhelyzet normalizálódjon és hogy a dolgozók ne legyenek ennyire kiszolgáltatottak, ne legyen ennyire szükségük arra, hogy többletmunkával keressék meg a szükséges pénzüket.

"Ennél többet is kérhetnénk, de a realitás talaján mozogva a 15 százalékos emelést szeretnénk idén is elérni".

Naszályi Gábor hozzátette: tény, hogy a 15 százalék komoly emelés, de véleménye szerint az elmúlt években be is bizonyosodott és a vállalat is belátta, hogy a korábbinál magasabb szintű emelésre van szükség ahhoz, hogy a létszámhelyzet ne romoljon tovább, valamint hogy fenntartható legyen a korábban beállt javulás.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a BKV-t is, de egyelőre nem kaptunk választ.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×