eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kultúrharcosok a közélet frontvonalában - Hetilapszemle

A Figyelő cikke szerint további további szigorításokra van szükség a dohányzás elleni küzdelemben. A HVG pedig a kultúrharcról ír, amelyet a házmestertempó hajt.

A Figyelő szerint további szigorításokra van szükség a dohányzás elleni küzdelemben, noha az eddigi intézkedéseket az Egészségügyi Világszervezet is elismeri, és a statisztikák is szintén biztatók. Az elmúlt években azonban a fiatalok fogyasztási szokásainak kapcsán baljós hírek érkeztek.

2014-től megint egyre többen dohányoznak közülük.

A dohányzás itthon 25 ezer, míg a passzív füstölés további háromezer halálesetért felelős évente. Emiatt társadalmi szinten összesen 441 milliárd forint veszteség keletkezik - írja a Figyelő.

A HVG Házmestertempó címmel azokról a kardforgatóknak nevezett újságírókról és más véleményvezérekről ír, aki a szerző szerint

Orbán Viktor miniszterelnök holdudvarából, kiérlelt ideológia nélkül, olykor a teljes ismeretlenségből kerültek a közélet frontvonalába,

és az elnémítás, a behódoltatás, illetve a forrásszerzés lehet a motivációjuk. Elsősorban a Fidesz által vezetett, ám puha kezűnek bélyegzett intézmények lettek a célpontjaik - olvasható a HVG-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×