eur:
393.09
usd:
363.52
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár a tankönyvek kiszállításáról tartott sajtótájékoztató előtt a fővárosi Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. augusztus 1-jén. Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhová megérkeznek.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hamarosan újra hozzányúlhatnak a tanári fizetésekhez

Ősszel újabb stratégiai döntéseket javasol a pedagógusbérek ügyében a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériuma - jelentette ki köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy főként a pályakezdők helyzetét akarják rendezni,

egyebek mellett egy ösztöndíj bevezetésén gondolkoznak.

Hangsúlyozta, hogy a piac elszívó hatása miatt is át kell gondolni a béreket.

Elismerte, hogy az oktatásban is van munkaerőhiány, mint mondta, volt olyan pillanat, amikor négyezer álláshirdetés volt az erre fenntartott rendszerben. Hozzátette ugyanakkor, hogy

a pedagógusok száma nőtt az elmúlt években, miközben egyre kevesebb a gyerek.

A helyettes államtitkár megoldandó problémának nevezte, hogy a következő években sokan mennek nyugdíjba, ám hangsúlyozta: van utánpótlás, egyre többen jelentkeznek pedagógus-képzésre.

A Maruzsa Zoltánnal készült teljes beszélgetést meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában szerda este 6 órától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×