eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kiszámolták, mennyi ember hal meg az éghajlatváltozás miatt - lapszemle

A NAV új elnöke szerint elkaphatják a jövő adócsalóit is. Használt buszokat vásárol a BKV. A brexit tízmilliárdokat hagy a magyar költségvetésben.

A Népszava arról ír, hogy egyre lassul a Golf-áramlat, ennek pedig káros következményei lehetnek Európára is. Egyes tudósok úgy vélik: a kontinensen emiatt hidegebb lesz, mások szerint az egész világon nagyfokú felmelegedést okozhat a jelenség. A folyamat megállítására, vagyis arra hogy az emberiség kevésbé szennyezze a környezetet, kicsi az esély, az Európai Bizottság kutatása szerint ezért az évszázad végére évente 150 ezer ember hal meg az éghajlatváltozás miatt – idézi a Népszava.

A Magyar Idők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrégiben kinevezett új vezetőjével közölt interjút. Sors László a többi között arról is beszélt, hogy egy új módszerrel a határon tevékenykedő pénzügyőrök körében is meg lehet akadályozni a korrupciót. A hatóság a korábbi esetek részleteit, a munkafeltételeket, a létszámot és minden releváns információt egybevetve és elemezve dolgozza ki a korrupció esélyét leginkább kizáró működést.

A Világgazdaság arról ír, hogy új szóló és csuklós buszok beszerzését ígéri a BKV a közeljövőben, de az első körben Svájcból szerez be használt járműveket. A lap a társaságtól kapott tájékoztatás alapján arról ír, hogy a legfrissebb szerzemények - 12 Van Hool típusú csuklós busz - ősztől jelennek meg a főváros utcáin.

A Portfolio azokról a városokról ír, amelyek valamilyen eszközzel megakadályoznák, hogy külföldiek vásároljanak lakásokat, mivel emiatt jelentősen emelkedik az ingatlanok ára. A portál felidézi, hogy Új-Zélandon törvényt fogadtak el a külföldi vevők kizárásáról, több városban pedig magasabb adókkal próbálkoznak. Magyarországon különösen magas a kínai vásárlók aránya – számol be a Portfolio.

A Pénzcentrum cikke arra hívja fel a figyelmet, hogy csalók vadásznak a NAV ügyfelek adataira, egy látszólag hivatalosnak tűnő e-mail segítségével. A portál emlékeztet, hogy a hatóság soha nem kér e-mailben bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, hanem ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

A Világgazdaság szerint a brit uniós kilépés tízmilliárdokat hagy a magyar költségvetésben, mivel a tervek szerint 2021 után nem fizeti tovább a brit korrekció néven ismert kárpótlást a magyar állam az Egyesült Királyságnak. Ezt a vállalást a 2004-es uniós csatlakozás óta finanszírozza Magyarország, és 2017-ig csaknem 250 milliárd forintot adott ki erre. A tétel a brit európai uniós tagság 2019 márciusában várható megszűnését követő átmeneti időszak lejártával kerülhet ki végleg a magyar költségvetésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×