eur:
392.73
usd:
363.58
bux:
72217.96
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels.com

Szülői figyelemmel megelőzhető a Momo-jelenség

Ha a gyerek nincs egyedül, sokkal nehezebben befolyásolható – mondta az úgynevezett Momo-jelenségről Németh Erzsébet szociálpszichológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapesti Metropolitan Egyetemen tanító szakember hozzátette: az, hogy hatni tud a gyerekekre, annak is köszönhető, hogy fogékony korban találja meg őket.

„Ne higgyük azt, hogy a kamaszok megváltoztak” – hangsúlyozta Németh Erzsébet. Ebben az időszakban a hormonháztartás felborul, lezajlik a felnőtté válás, a szülők hatása csökken, a kortársaké pedig nő. Ebben az életszakaszban jelent egy veszélyes környezetet az internet és a közösségi média, ahol szülői kontroll nélkül és teljesen egyedül alakulhatnak ki kapcsolatok.

A Budapesti Metropolitan Egyetem tanára hangsúlyozta: a szociálpszichológia kimutatta, hogy egy közösségben ülve nagyobb az ellenállási képesség is.

„Az emberek sokkal meggyőzhetőbbek akkor, ha egyedül kapják a propagandát”

– fogalmazott a szakértő.

A Momo által megtalált gyermekek nagyon érzékeny korban vannak, ezért rájuk jobban hat, mint másokra. A szociálpszichológus szerint ezért is fontos, hogy a szülő legyen tisztában a gyerek mindennapjaival.

„A szülőknek is tudniuk kell, hogy a kamasz gyerek nagy feladat”

– emelte ki. A cél az, hogy a szülő minden nap beszélgessen a kamasz gyerekével – tette hozzá Németh Erzsébet. Szülőként figyelni kell arra, hogy a gyerek kivel barátkozik, mit néz, zaklatják-e – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Megrázó videó került elő az Árpád hídi tragédiáról

A felvételen jól látható, hogy a lopott taxival a forgalommal szemben közlekedő sofőr nagyon gyorsan hajt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Újabb véleménycikket közölt a brit Economist magazin Joe Biden amerikai elnök visszalépése mellett érvelve. A hetilap legelőször 2022-ben írt arról, hogy a demokrata elnök jobban tenné, ha nem indulna újra, majd múlt héten ismét a visszalépésre szólították fel Bident. Ezúttal a Demokrata Párt gyakori kampányüzenetét, a demokrácia védelmét idézik, amikor úgy fogalmaznak: "Amerika megújulásának most kell elkezdődnie. Nincs is jobb módja ennek, mint egy új jelölt megválasztása Trump legyőzésére."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×