eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Diákok rajzolnak a táblára a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én. Ezen a napon véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Életveszélyes az iskola, évekig nem lesz tanítás

Több mint 750 diák kényszerül költözni, mert a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola épületét oktatási célra alkalmatlannak nyilvánították a napokban. A felújítás akár egy-két évig is eltarthat.

Az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola épülete oktatási célra alkalmatlan, ezért az itteni osztályok más intézményekben kezdik el az új tanévet szeptemberben. A bama.hu úgy tudja, néhány napja egy államtitkári értekezleten hangzott el, hogy az iskola épülete életveszélyessé vált.

Az IMS-technológiával épült létesítményt az önkormányzat európai uniós forrásból (400 millió forint) és saját önerőből (500 millió forint) újítaná fel. A héten a városháza és a Pécsi Tankerületi Központ közös sajtóközleményt adott ki, melyben leírta, az épület felújítását hátráltatta, hogy a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás az építőiparban tapasztalható költségnövekedések miatt eredménytelen lett, így az épület fejlesztése a tervekkel ellentétben ezen a nyáron nem indulhatott még el. A teljes rekonstrukció 1,3 milliárd forintba kerülne, vagyis négyszáz millió forint hiányzik. Jelenleg egyeztetés zajlik a kormány és a tankerület között, hogy a szükséges forrást milyen forrásból teremtsék elő.

Az iskolakomplexum teljes felújítása egy évet venne igénybe, de mivel új közbeszerzést kell kiírni és elbírálni, optimista szakmai becslések esetén is csak egy-két év múlva költözhetnek vissza az iskolájukba a diákok és a tanárok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×