eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

A szárazság miatt gondok voltak az ivóvízzel több Budapest közeli településen

Nem volt víz Solymáron és Szentendre magasabban fekvő részein – értesült helyi lakosoktól az InfoRádió. Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el. A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a Duna vízállása túl régóta alacsony ahhoz, hogy kivegyék a megfelelő mennyiséget. 

"2018. augusztus 9-én, csütörtökön délutántól Solymár településen és Szentendre magasabban fekvő területein nyomáscsökkenés, illetve az ivóvízszolgálatás átmeneti szünetelése tapasztalható."

Ezzel az automatikus üzenettel tájékoztatta a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a lakosokat, hibabejelentő vonalán. A szolgáltató szerint a napok óta tartó kánikulában a megnövekedett vízigény és a Duna tartósan alacsony vízállása miatt jelentősen csökkent a vízkivételi lehetőség.

Az érintett területeken az ivóvízellátást a társaság lajtkocsival biztosították.

"Reggel hat óra óta nincs víz, a felső szinteken egyáltalán, az alsókon még csordogált egy kicsit, de azután ott sem folyt már tovább - mondta péntek délután az InfoRádióban egy, a pismányi hegyoldalon élő szentendrei lakos a vízhiányról. Azt mondta: még nem járt feléjük lajtos kocsi, és azt sem sikerült megtudnia, hol keresse.

Szentendre és Solymár polgármestere a DMRV kezdeményezésére első fokú vízkorlátozást rendelt el. Solymáron arra kérik a lakosokat, hogy halasszák el az autómosást, mellőzzék a locsolást, és kapcsolják ki az automata öntözőberendezéseket. Szentendrén pénteken 6 és este 11 óra között tilos volt a házikertek tömlős locsolása, a járdák, utak mosása, a gépjárművek tömlős mosása, és az úszómedencék töltése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×