eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Fideszes sikerek az időközi választásokon

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Miskolcon, Veszprémben és Sopronban is az időközi önkormányzati képviselő-választáson.

Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben tartott időközi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos győzött. A kormánypárti jelölt 1147 szavazatot kapott, Erdei Sándor – a Rokker Zsoltiként ismert korábbi humorista – 698-at.

Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben is a Fidesz-KDNP jelöltje nyert: Kovács Áron 655 voksot kapott, Zelenák Adrián (LMP) 160-at.

Sopronban Filep Márk győzött az 1. számú egyéni választókerületben. A Fidesz-KDNP jelöltje 570 szavazatot kapott, míg az MSZP-s Sógor Ferenc 180-at.

Két független jelölt közül Fülöp Imre Lorándot választották polgármesterré a Zala megyei Vaspörben vasárnap tartott időközi választáson. A 309 választásra jogosult polgár közül 225-en járultak a szavazóurnához. Fülöp Imre Loránd - aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát - 182 szavazatot kapott, Hajmási-Baranyai Noémire 42-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.

Bischof Norbert lett az észak-baranyai Ág polgármestere, a független jelölt egyedüliként indult a posztért a vasárnapi időközi választáson. A 150 választásra jogosult közül 71-en járultak az urnához a Baranya megyei településen, egy szavazat érvénytelen volt. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert Stollmayer Dánielné, a község független polgármestere március közepén lemondott tisztségéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×