eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Soha ennyi pénz nem jutott még az egészségügyre - lapszemle

A Népszava szerint egy jelölt lesz a szerencsi időközi polgármester-választáson, míg a Magyar Időknek az egészségügyi államtitkár adott interjút.

A jövő évi költségvetésben 191 milliárd forinttal jut több forrás összességében az egészségügyi ágazatra az ideihez képest – mondta a Magyar Időknek Nagy Anikó egészségügyi államtitkár. A megemelt összegből egyebek mellett folytatják az Egészséges Budapest program kórházfejlesztéseit, növelik a rezidensek ösztöndíjait, megerősítik a háziorvosi ellátást, és jövő novembertől újabb nyolc százalékkal emelik az egészségügyi dolgozók bérét.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy nem indul ellenzéki és független jelölt sem a bő két hét múlva esedékes szerencsi időközi polgármester-választáson. A helybeliek választása így nem lesz nehéz: vagy Nyíri Tiborra, a Fidesz–KDNP jelöltjére, az eddigi alpolgármesterre szavaznak vagy nem voksolnak. Szerencs korábbi kormánypárti polgármestere szerint azért nem indultak ellenzéki jelöltek, mert nem látták esélyét a győzelemnek, és ez a Fidesz–KDNP-csapat eddigi munkájának köszönhető. Az MSZP borsodi elnöke szerint az ellenzék inkább a 2019-es önkormányzati választásra készül.

A Pénzcentrum.hu a WizzAir durva szigorításáról ír, mivel mostantól, aki nagy méretű kézipoggyászt akar felvinni a fedélzetre a fapados légitársaságnál, kénytelen elsőbbségi beszállást vásárolni. Eddig azok közül is felvihettek valahányan nagy méretű csomagot, akik nem vettek extra szolgáltatást.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy augusztus-szeptemberben a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, ellenkező esetben Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint megszűnik az iparág minimális nyeresége és banki finanszírozhatósága. Tavaly az érintettek csak az egész évre tervezett áremelés felét tudták keresztülvinni.

A Potfolio a Bloombergre hivatkozva arról ír, hogy Mark Mobius, a Franklin Templeton alapkezelő egykori vezérigazgatója és a befektetési szakma egyik legemblematikusabb figurája szerint, csak idő kérdése, hogy mikor tör ránk egy újabb pénzügyi válság. A szakértő szerint az elmúlt években túlzottan hozzászokott a világgazdaság a laza jegybanki monetáris politika által a piacra zúdított olcsó pénzhez, aminek meglesz a böjtje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×