eur:
394.79
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Magyar altisztet neveztek ki a NATO-ban

Szeptembertől Bogdán Tibor főtörzszászlós lesz a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokságának vezénylőzászlósa. Bogdán Tibor az InfoRádiónak elmondta: a kinevezés a Magyar Honvédség munkáját is elismeri.

„Meglepett a hír, de nagyon örültem neki” – mondta Bogdán Tibor, aki szerint a verseny nagyon erős volt, és sok jelölt közül választották ki. A NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokságának vezénylőzászlósának kinevezett szakember feladata a szervezet stratégiai szintjén szolgáló vezetés támogatása altiszti kérdésekben.

„A legfontosabb feladat a jelenlét biztosítása” – jegyezte meg a főtörzszászlós. A vezetés jelenlétét testesítik meg az alárendelt parancsnokságokon, összekötik a stratégia alkotóit a végrehajtókkal – tette hozzá.

Bogdán Tibor elmondása szerint a Honvédségre nézve is nagy jelentőséggel bír a kinevezés.

„A Magyar Honvédség egy nagyon-nagyon dinamikusan fejlődő szervezet”

– hangsúlyozta a kinevezett vezényszászlós, hozzátéve: a szervezeten belül az altisztikar is figyelemreméltó testületté válik. Szerinte a kinevezést is annak köszönheti, hogy a NATO elismeri ezt a fejlődést és képességfejlesztést.

Bogdán Tibor azt tűzte ki célul, hogy megfeleljen a Szövetséges Transzformációs Parancsnokság vezetésének, és mandátuma lejárta után a szervezet tudja, mik az értékei egy magyar altisztnek.

„A mi értékeinket, a mi szakmaiságunkat szeretném ott képviselni”

– fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×