eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A felújítás alatt álló fővárosi Komjádi Uszoda medencéje 2017. január 6-án. Június közepére készül el a szinte teljesen átépített Komjádi Uszoda, amely a nyári vizes világbajnokság edzőközpontja lesz.
Nyitókép: Mohai Balázs

Háromszázmilliós korszerűsítés a felújított Komjádiban

A tavalyi vizes világbajnokságra 3,8 milliárd forintból felújított Császár-Komjádi Béla Sportuszodán főként uniós forrásokból 312 millió forintos energetikai korszerűsítést végeznek.

Arra a kérdésre, hogy miért kell a tavaly felújított uszodán újabb rekonstrukciót végezni, a 24.hu hírportál az uniós pályázat nyertesétől, a Nemzeti Sportközpontból azt a választ kapta, hogy míg a korábbi beruházás során az uszoda építészeti, részleges gépészeti felújítása valósult meg, a most elnyert támogatásból a fűtési rendszert korszerűsítik, ami 700.000 kW energia megtakarítást jelent majd évente.

A sportközpont válasza szerint a tervezett beruházás keretében hőszivattyús és napelemes rendszert építenek ki, hőszigetelik az uszoda homlokzatát, kicserélik az acél portálok valamint az uszodához kapcsolódó üzletek és szállásépület nyílászáróit.

A munkálatok az uszoda működését érdemben nem fogják befolyásolni. A beruházás tervezése és ütemezése a támogatási szerződés megkötése után kezdődhet meg - áll a közleményben.

A hírportál megjegyzi, hogy a tavalyi 3,8 milliárd forintos felújításra kiírt közbeszerzési eljárás egyik eleme a szükséges nyílászárók javítása, cseréje volt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×