eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Vízzel töltik fel a margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő élménymedencéjét az április 28-i nyitás előtt 2018. április 23-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Korszerűbbek lesznek a budapesti gyógyfürdők

Többek között a Palatinust és a Széchenyit is korszerűsítik, öt intézményben napelemeket is felszerelnek.

Energiatakarékossági átalakításon esik át a főváros hat gyógyfürdője – írja a magyarepitok.hu az uniós közbeszerzési adatokra hivatkozva. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló beruházások során érintett intézmények:

  • a Palatinus Strandfürdő,
  • a Széchenyi Gyógyfürdő,
  • a külön beruházásban megújuló Pesterzsébeti Sós-jódos Fürdő,
  • a szintén külön fejlesztés alatt álló Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő,
  • a Paskál Gyógyfürdő,
  • valamint a Dandár Gyógyfürdő.

Modern intézmények várják a turistákat

A Széchenyi kivételével mindegyik létesítményben napelemeket szerelnek fel, több intézményben nyílászárókat cserélnek le korszerűbb változatokra, a pesterzsébeti, a csillaghegyi és a Dandár-fürdőben pedig hőszivattyút alakítanak ki. Emellett javítják a létesítmények hőszigetelését is.

A Magyarországon zajló, a fővárost különösen is érintő turisztikai fellendülésből jelentősen profitáló fürdők költséghatékonyságát tovább növelik majd az uniós támogatással megvalósuló energetikai fejlesztések. A zöld beruházások emellett csökkentik a létesítmények károsanyag-kibocsátását is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×