eur:
394.93
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Sárga csekkek a Magyar Posta elektronikus posta központjának (EPK) borítékoló gépe mellett 2012. május 3-án.
Nyitókép: Soós Lajos

61 millióval tartozik a Jobbik a Magyar Postának

Fizetési felszólításban követeli a Magyar Posta a Jobbik kampánykiadványainak kézbesítéséért járó összeget. A Jobbik tárgyalást kezdeményez a társasággal.

Összesen több mint 61 millió forint lejárt tartozása van a Magyar Posta felé a Jobbiknak – közölte nemrég az állami szervezet, amely ezért fizetési felszólítást küld az ellenzéki pártnak. Amint a Posta közleménye fogalmaz:

a Jobbik idén február és március eleje között a társaságot bízta meg választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével, de május végéig egyáltalán nem fizettek az elvégzett munkáért,

és június elején is csupán a tartozás egy részét utalták át.

Ezt megkeresésünkre megerősítette a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám is.

"A maradék tartozás rendezésére haladékot kértünk, amíg a pártnak megérkezik a rendes ütemezés szerinti három havi állami támogatása, ennek durván egy-két hét múlva kell megérkeznie. Az ügy megnyugtató rendezése érdekében újra asztalhoz ülünk a Postával, mert természetesen

ki akarjuk ezt fizetni, meg minden bizonnyal ki is fogjuk, de szerintünk a Posta azért küldött fizetési felszólítást, mert közben az ÁSZ kezdeményezte, hogy nekünk ne adjanak állami támogatást.

Tehát valószínűleg ez okozta a bonyodalmat és, vélelmezem, megijedt a Posta, hogy akkor nem tudunk fizetni" - hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

Az Állami Számvevőszék januárban ugyanis úgy találta, hogy a Jobbik tavaly 330 millió forintos tiltott párttámogatást fogadott el, amelyet – bár a párt jogsértőnek találja az ÁSZ határozatát – egy ugyanekkora összegű büntetéssel együtt be kell fizetnie az államkasszába, továbbá a számvevőszék nemrég a Jobbik ezzel kapcsolatos intézkedési tervét sem fogadta el, és kezdeményezte a párt költségvetési támogatásainak felfüggesztését.

A Jobbik elnöksége erre egyeztetést kezdeményezett az Állami Számvevőszékkel és várhatóan új intézkedési tervet készít.

Mirkóczki Ádám szerint, ha júliusban megérkezik a Jobbik esedékes állami támogatása, a Posta követelését akár egy összegben is rendezni tudják.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×