eur:
393.05
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter és Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. május 18-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Kásler Miklós: sok kormánydöntés szól a bérkorrekcióról

Az InfoRádió Aréna című műsorában reagált az emberi erőforrások minisztere a szakszervezeti bérkövetelésre.

Nagyon sok kormánydöntés van, amelyik az élet legkülönbözőbb területein bérkorrekciókról szól - mondta az InfoRádió Aréna című műsőrában az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklóst arról a bérkövetelésről kérdezük, amit a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete fogalmazott meg.

Az érdekképviselet bruttó 230 ezer forintos diplomás bérminimum bevezetésére tesz javaslatot a kormánynak.

A miniszter úgy fogalmazott:

olyan döntések születnek, amelyek a szociális, az egészségügyi, az oktatási ágazat és más ágazatokban dolgozók anyagi jövedelmeit növeli.

Korábban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról beszélt az InfoRádiónak, hogy az ágazat sok területén kritikus a létszámhiány, akkora, hogy az már minden állampolgár életét megnehezíti. Mint mondta, jelenleg 4582 álláshely betöltetlen a legkülönbözőbb állami és önkormányzati területeken.

A szakszervezeti vezető szerint azonnali és általános béremelésre van szükség, mert a humán közszolgáltatásban csak akkor áll meg az elvándorlás és lesz szakképzett jelentkező, ha megfelelő lesz a kereseti lehetőség és nagyobb lesz az erkölcsi megbecsülés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×