eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kunhalmi Ágnes visszalép Tóth Bertalan javára?

Nagyon szoros befutót vár a Medián az MSZP elnöki székéért vívott versenyben.

A Medián hibahatáron belül mérte az MSZP júniusi tisztújítása előtt az általuk legesélyesebbnek vélt jelölteket.

Kunhalmi Ágnest, a párt budapesti elnökét a megkérdezettek 42, Mesterházy Attila korábbi pártelnököt 41 százalék látná szívesen a szocialista párt élén.

A párt országgyűlési frakciójának vezetőjét, Tóth Bertalant, a megkérdezettek mindössze 12 százaléka tartja a legalkalmasabb jelöltnek.

Öt százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni a feltett kérdésre. Utóbbi esélyeit az elemzés szerint rontja, hogy ismertsége a felmérés szerint a legrosszabb a három jelölt közül.

Az MSZP-sek 61 százaléka tudja, ki ő, míg Kunhalmi Ágnesnél ez az arány 92, Mesterházy Attilánál pedig 94%.

A Medián felméréséből az is kiderül, az MSZP utóbbi időszakának vezetői Mesterházy Attila a legnépszerűbb.

Visszalépés?

A Független Hírügynökség információira hivatkozva azt írja a 24. hu, hogy Kunhalmi Ágnes már hétfőn visszalép Tóth Bertalan javára az MSZP elnökségért folytatott küzdelemben. Az időzítés nem véletlen, a párt jelölőbizottsága hétfőn tart ülést a június 17-i elnökválasztás előtt.

A Független Hírügynökség úgy tudja,

Tóth Bertalan támogatottsága Mesterházy Attilával szemben 60:40 százalék. A párton belül a többség Mesterházynál konstruktívabbnak tartja a jelenlegi frakcióvezetőt.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×