eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Járművek közlekednek az M35 autópálya új, a 4. és a 481. számú főút közötti szakaszán Debrecen közelében az átadás napján, 2017. december 13-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Nyáron is sok veszély leselkedik az autósokra

A nyár elején érdemes egy szakszervizben átnézetni az autónkat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Autóklub Budapest és Pest megye régióvezetője. Gátfalvi Csaba szerint az extrém időjárási jelenségek is jelentős problémákat okozhatnak.

Sok autós téli gumival próbálja átvészelni a nyári időszakot is – mondta a Magyar Autóklub Budapest és Pest megye régióvezetője. Gátfalvi Csaba szerint ugyanakkor a téli abroncsokat nem arra találták, hogy nagy hőmérsékletben, meleg aszfalton is megállják a helyüket. Ettől nagyobb lesz a féktávolság, bizonytalanabb lesz a jármű.

Vannak olyanok is, akik takarékoskodási célból lekoptatják a gumit szinte az utolsó milliméterig. Ez azonban csak pillanatnyi spórolást jelenthet, ha pedig baleset történik, akkor a költségek sokszorosára emelkedhetnek – emelte ki a szakértő.

Gátfalvi Csaba közölte, a nyár elején érdemes átfogó ellenőrzésre szervizbe vinni az autókat.

  • Télen a síkosságmentesítő anyagok felcsapódnak az autó aljára, és a gumi-, illetve fémalkatrészeket károsítják, így ezeket át kell nézetni.
  • A kátyúktól is megsérülhet a futómű, ettől bizonytalanná válhat a jármű.

A nyári extrém időjárási jelenségek is nagy problémákat okozhatnak. A régióvezető szerint kevés autós foglalkozik az ablaktörlők vagy a lámpák beállításával, pedig eső idején ezekre szükség van, hiszen

nem elég látni, látszani is kell.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×