eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A Közép-európai Egyetem - angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU - épülete Budapesten az V. kerületi Nádor utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Balaton József

A CEU csak a kormányra vár, Budapesten folytatnák

Budapesten akar maradni a CEU, de már kiépített egy menekülő útvonalat. Az intézmény rektora most erről szolgált néhány újdonsággal az egyik nemzetközi hírügynökségnek.

"Mindenképpen itt szeretnénk maradni Budapesten, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ez így lehessen". Ezt Fodor Éva, a CEU rektorhelyettese mondta az InfoRádióban.

A CEU most már teljesíti az új felsőoktatási törvény által előírt összes kötelezettséget, és erről a magyar kormány meg is győződött. A legutolsó ilyen pont az volt, hogy folytassunk oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban, amit meg is tettek - mondta Fodor Éva.

"Most már csak egyetlen dolog van hátra, ez pedig az, hogy

a kormány aláírjon egy szerződést New York állammal, ez is része a törvénynek, de persze ez nem a mi hatáskörünk.

- emlékeztetett Fodor Éva, a CEU rektorhelyettese, aki szerint egyelőre semmilyen információt nem kaptak a kormánytól a szerződés aláírásának várható időpontjáról.

"Nagyon bízunk abban, hogy a szerződést a kormány aláírja, mert igazán semmilyen akadálya nincs ennek.

Többször megmondták, hogyha teljesítjük a feltételeket, amelyeket a törvény előír, akkor a CEU itt maradhat Budapesten.

Ezt nem csak Magyarországon, de máshol is hangoztatták, tehát nincs oka annak, hogy ne írják ezt alá minél előbb" - hangsúlyozta.

A CEU 500 hallgatója 2019-ben már Bécsben kezdheti meg a tanévet, ha az egyetemnek el kell költöznie a Budapestről. Ezt az intézmény rektora mondta a Reutersnek. Michael Ignatieff hozzátette, hogy a Közép-európai egyetem az Otto Wagner kórház 50 ezer négyzetméteres területén működik majd, ahol 16 felújítandó épületet bérelnek ki. A 2022-ben kezdődő tanévre 1500 új hallgatót várnak oda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×