eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Érvénytelen lett a lakásotthonokról tartott népszavazás Tolnanémediben

Az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett a fogyatékos embereknek épülő lakásotthonok telkeiről vasárnap rendezett népszavazás Tolnanémediben.

A 864 jogosult közül 184-en vettek részt a szavazáson, és 182-en szavaztak érvényesen - közölte Takács Erzsébet, a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

A Tolna megyei község lakóinak a következő kérdésre kellett válaszolniuk: "Akarja-e Ön, hogy Tolnanémedi község önkormányzatának képviselő-testülete visszavonja a 25/2017./III.22./ÖK számú határozatát, melyben intézményi férőhely kiváltásához ingatlant (5 db építési telket) biztosít?"

A hvi-vezető tájékoztatása szerint az érvényesen szavazók közül 161-en igennel, 21-en nemmel voksoltak. A népszavazás akkor lett volna érvényes, ha a jogosultak fele érvényesen szavaz, és eredményes, ha a az érvényes szavazatok több mint fele ugyanúgy válaszolja meg a feltett kérdést.

A referendum előzménye az volt, hogy a tolnanémedi képviselő-testület 2017. március 22-i határozatában telkeket biztosított négy lakásotthon és egy foglalkoztató műhely számára. A lakásotthonokba a belecskai Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakói költöznének, összesen negyvennyolcan.

Vígh László, a község független polgármestere a népszavazás kiírása után az MTI-nek azt mondta, hogy a népszavazás kezdeményezője szerint a lakásotthonok "rontani fogják a település életét".

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×