eur:
394.65
usd:
365.94
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Patyi András, a testület elnöke az Országos Választási Bizottság ülésén a Nemzeti Választási Iroda fővárosi székházában 2018. május 4-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Négy országos listás mandátum kiadásáról döntött az NVB

A Nemzeti Választási Bizottság pénteki ülésén döntött az áprilisi országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szerzett, de arról lemondó jelöltek mandátumának kiadásáról.

A tavaszi parlamenti választáson listáról mandátumot szerző Molnár Csaba (DK), Niedermüller Péter (DK), Vona Gábor (Jobbik), és Gőgös Zoltán (MSZP) is lemondott mandátumáról.

A jogszabály szerint a listán szerzett mandátumok megüresedése esetén a jelölőszervezetek nevezhetik meg, kinek kérik a megüresedett mandátum kiadását.

A Molnár Csaba lemondása miatt megüresedett mandátumot László Imrének, Niedermüller Péter mandátumát Arató Gergelynek kérte kiadni a DK. A Vona Gábor lemondása miatt megüresedett mandátumot Rig Lajosnak kérte kiadni a Jobbik. Az MSZP pedig Gőgös Zoltán mandátumát Harangozó Tamásnak kérte kiadni.

Az NVB egyhangú döntéssel a képviselőknek kiadta a mandátumokat.

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához. Az országgyűlési választáson listáról mandátumot szerző képviselők péntek délután veszik át mandátumaikat az Országházban, miután a Kúria valamennyi választási jogorvoslatot elbírálta csütörtökön és a választás listás eredménye is jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×