eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszél a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform szabad oktatásért tartott tanévzáró, bizonyítványosztó demonstrációján a Várkert Bazárnál, Budapesten 2016. június 11-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Új elnök a PDSZ élén

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szombati rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrei László János elnök és az Országos Választmány visszahívásáról is. Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott.

„Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását. A kongresszus napján az újonnan megválasztott Országos Választmány – elfogadva a kongresszus javaslatát – Szűcs Tamást választotta a PDSZ Alapszabálya szerint, a következő tisztújításig, egy évre a PDSZ ügyvezető elnökének” – írja a szervezet Facebook-oldalán.

„Elfogadom a kongresszus döntését, a további munkához sok sikert kívánok” – nyiltakozta a Népszavának Mendrey László. „Úgy gondolom, az elmúlt években sok mindent tettem az oktatásügy érdekében, be kell vallanom, kicsit elfáradtam. De sok feladat van még, ezek megoldása a PDSZ új vezetésére vár” – tette hozzá.

A leváltott elnök, bár a szakszervezet vezetésében semmilyen formában nem fog részt venni, a PDSZ hármas számú tagkönyvének tulajdonosaként nem engedheti meg magának, hogy teljesen visszavonuljon.

A lap emlékeztet, hogy a PDSZ választmányának több tagja és a teljes Felügyelő Bizottság még januárban lemondott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×