eur:
394.67
usd:
364.57
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Orbán Viktor: el kell indítani egy erőteljes versenyképességi politikát – hetilapszemle

A miniszterelnök a Figyelőnek adott interjút, Schiff András zongoraművész a HVG-ben nyilatkozott, a Heti Válasz pedig Litkai Gergely humoristát kérdezte a humor és a közélet egymásra találásáról.

A Figyelő a miniszterelnökkel közölt interjút. Orbán Viktor emlékeztetett a 2010 óta elért gazdasági eredményekre, és új veszélyként a bevándorlást nevezte meg, amely – mint fogalmazott – visszafordíthatatlanul megváltoztathatja Magyarország karakterét.

A kormányfő a Figyelőnek jövőbeli terveiről is beszélt: ha a Fidesz-KDNP kormányon marad, nem változik az adópolitika, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyképességre.

A HVG riportere Schiff András zongoraművésszel beszélgetett, aki szerint a választásoknak semmi értelmük, mert semmilyen változást nem hoznak, most is mindenki azt kapja majd, amit megérdemel. A zenész akkor térne vissza Magyarországra, ha több megértést, türelmet, segítőkészséget és szeretetet tapasztalna. Schiff András arról is beszélt, hogy fejleszteni kellene a komolyzenei hallgatóságot.

A Heti Válasz Litkai Gergellyel, a Dumaszínház alapítójával készített interjút. A humorista szerint jelenleg szinte nincsen rájuk szükség, mivel a közélet szereplői a legjobb parodisták, a kormánypárti oldalról épp úgy, mint az ellenzéktől.

Hangsúlyozta, hogy már 15 éve is kifigurázták a politikusokat, csak most jobban figyelnek rájuk. A politikai humornak tárgya a politika, nem célja – jelentette ki Litkai Gergely a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×