eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j) Szabó Bálint jogásszal beszélget a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Vizsgálat indul Márki-Zay Péter ellen

Az adatvédelmi biztoshoz érkezett panasz, mert a polgármester diktafonra veszi a megbeszéléseket. Péterfali Attila szerint ez több ponton is támadható.

Panaszt tett valaki aNemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál amiatt, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester diktafonra rögzíti a beszélgetéseket.

Márki-Zay Péter korábban maga is elismerte, hogy használt diktafont, de – tette hozzá – mindig kikérte az érintettek hozzájárulását.

A Vásárhely24-nek Péterfalvi Attila. megerősítette, hogy valóban

érkezett egy panasz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, és vizsgálatot indítanak a hódmezővásárhelyi ügyben.

Mint azt korábban a NAIH elnöke elmondta: a diktafonnal rögzített hangfelvétel személyes adatnak minősül. Szerinte egy polgármesternek semmilyen törvényi felhatalmazása nincs arra, hogy titokban vagy nyíltan beszélgetéseket vegyen fel.

Péterfalvi Attila úgy véli, Márki-Zay hiába kéri ki az érintettek hozzájárulását a hangrögzítésekhez, a hivatal dolgozói esetében ez nem releváns. Az adatvédelmi biztos szerint a polgármester diktafonos tevékenysége több ponton is támadható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×