eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

A Facebook-botrány európai vonatkozása

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint közös európai fellépésre van szükség a világhálón történő irányított politikai befolyásolás megakadályozására. Péterfalvi Attila az InfoRádiónak azt mondta: kétséges, hogy a közösségi oldalak törlése megoldja a problémát.

A közösségi portálon a politikai pártot követőkből összeállítható egy adatbázis, látni lehet, hogy ki melyik pártnak a szimpatizánsa, illetve az oldalán közzétett tartalmakból is következtetni lehet a pártszimpátiára – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. A közösségi oldal adatait nem magyarországi szerveren tárolják, és az Egyesült Államokban nincs olyan típusú adatvédelem, mint Európában. A Facebook adatkezelésével kapcsolatban folyamatosan fogalmazódnak meg kérdések – tette hozzá Péterfalvi Attila.

A hasonló adatkezelési problémákat közös fellépéssel lehet kezelni, a szakértő példaként említette az unió 29-es adatvédelemért felelős munkacsoportját, illetve a Privacy Shield megállapodást.

„Az együttes fellépés biztosított, én azt gondolom, hogy ez sokkal hatásosabb, mint az egyes nemzetállami”

– fogalmazott a NAIH elnöke. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament, valamint az adatvédelmi hatóságok is fontosnak tartják az ügyet – tette hozzá.

Péterfalvi Attila szerint az sem megoldás az adatvédelmi problémákra, ha töröljük magunkat az oldalakról, hiszen – ahogy mondani szokás – ami az internetre felkerült, az fent is marad. Ráadásul sokat a „közösségi portálokon élik az életüket”, így a hatóság elnöke azt sem tartja valószínűnek, hogy sokan meglépnék ezt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×