eur:
394.28
usd:
363.9
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Szalmonellagyanús terméket hívott vissza a Lidl

A Nébih információi szerint a Lidl áruházlánc minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül kivonta a forgalomból Golden Sun Bio amaránt, 500g-os termékét, mivel az szalmonellával szennyezett lehet.

A termék osztrák gyártója önellenőrző vizsgálatai során egy mintában Salmonella baktériumot mutatott ki. Ezt követően intézkedett a visszahívásról. A terméket a Lidl üzlethálózat azonnal levette polcairól, és honlapján, valamint üzleteiben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta vásárlóit a visszahívásról és értesítette a Nébih-et.

A termék fotója és részletes ismertetője megtalálható a Lidl és a Nébih honlapján.

Az Európai Unió tagállamainak hatóságai a RASFF-on keresztül is értesítették egymást az esetről.

A szalmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat.

A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált amaránt fogyasztása jelent egészségi kockázatot.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő termékből, illetve néhány napon belül észleli a szalmonella okozta betegség tüneteinek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz! Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el!

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×