eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kell-e félni budapesti patkányinváziótól?

Kell-e félni budapesti patkányinváziótól?

Bár egyre többen úgy tapasztalták, a szakértő szerint Budapesten nem szaporodtak el a patkányok.

Patkányok tűntek fel Budapesten. Hallgatóink jelezték, hogy rágcsálókat láttak az Árpád híd budai hídfőjénél, illetve például a ferencvárosi Kiserdőben tábla is figyelmeztet: az elszaporodott patkányok ellen irtószert tettek ki. Korábban a Deák téren is láttak időnként az amúgy forgalmas járdán átszaladó patkányokat.

A legnagyobb budapesti kártevőirtó cég ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor nem szaporodtak el a patkányok, sőt, viszonylag kevés van belőlük Budapesten - ám ez nem azt jelenti, hogy ne fordulnának elő egyes helyeken.

A patkány táplálékot keres magának, és amikor nem találja meg a pincékben vagy a csatornahálózatban, akkor kimerészkedik a felszínre. Ez

főleg építkezések környékén gyakrabban fordul elő

– mondta Bajomi Dániel.

Az ügyvezető igazgató közölte: a patkányok intelligens állatok, nem könnyű megszabadulni tőlük, speciális technológia és irtószer szükséges hozzá.

„Nem egyszerű, hiszen ettől kártevő a kártevő.”

A patkányok óvatos és szapora állatok, évente akár 600-800 utódot is képes nemzeni egy pár, vagyis könnyen elszaporodhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×