eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Varga Mihály: 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata

Februártól 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata, vagyis jóval magasabb lesz, mint a bankok által fizetett betéti kamat - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdánl.

A tárcavezető ismertette: a kiemelkedő kamatot azok kaphatják, akik a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlát nyitnak és a támogatásból babakötvényt jegyeznek. Minden 2005. december 31. után született gyermek jogosult 42 500 forint életkezdési támogatásra, az összeget és a család befizetéseit a 18. születésnapja után tudja felhasználni - tette hozzá.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a család éves befizetéseinek mértéke után évi 6 ezer forintig az állam 10 százalékos kiegészítést biztosít, január 1-től pedig a 2017. június 30. után külföldön született és ott élő gyermekek is kapnak életkezdési támogatást, szüleik ráadásul a 18 év alatti gyermekek számára vásárolhatnak babakötvényt is. Az állami támogatásra a magyar igazolvánnyal rendelkezők is jogosultak.

A miniszter közölte, hogy 2017 végén a Magyar Államkincstárnál már 140 ezer Start-értékpapírszámlát vezettek 39 milliárd forint megtakarítással, a számlanyitások száma 9 százalékkal nőtt 2016-hoz képest, a babakötvényekben átlagosan 55 ezer forintot tettek félre a szülők.

A babakötvény kamata jelenleg 3,4 százalék. Csütörtöktől ez 5,4 százalékra nő, figyelembe véve, hogy a tavalyi 2,4 százalékos éves inflációhoz adódik 3 százalék kamatprémium.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×