eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Így dolgozik a magyar terrorelhárítás

Így dolgozik a magyar terrorelhárítás

A magyar hatóságok az év 365 napján 24 órában dolgoznak a terroresemények megelőzéséért, és az emberek ennek a háttérben folyó megfigyelő- és elhárítómunkának csak egy részét látják - erről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő beszélt szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakértő a szilveszter előtti biztonsági intézkedésekről azt mondta: amit a rendezvényekre kilátogatók láthatnak - a járőröző rendőröket, TEK-eseket, a páncélautót vagy a lehegesztett csatornafedeleket - az mindig csak a jéghegy csúcsa, és azt csak a hozzá nem értők kritizálják.

A védelmi készültséget nem szabad alábecsülni, az mindig egy átfogó stratégia része - hangoztatta, hozzátéve: minél több akadályt építenek be, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a támadásra készülők valamelyiken elbuknak.

Elmondta, hogy a biztonság megőrzése sok embert, komoly beruházást igényel, és ebben a munkában soha nem tartanak szünetet. Közölte, a háttérben a nap 24 órájában folyik a megfigyelés, interneten, telefonon, de adott esetben még egy pizzafutártól is kaphatnak jelzést gyanúsan viselkedő társaságról.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×