eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Új Duna-híd jön

Új Duna-híd lesz a neve a Galvani utca – Illatos út vonalában megépítendő új hídnak, a korábbi dokumentumokban szereplő Galvani-híd helyett.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat újra megerősíti azt - amit korábban több határozatban is megtett a kormány -, hogy a Galvani utca - Illatos út vonalában épüljön egy új - a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2×3 forgalmi sávos - Duna-híd. A tervezést megelőzően nemzetközi tervpályázatot kell hirdetni (erre is volt már korábban határozat).

A kormány most követelménykét állította, hogy az építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítését megelőzően a kapcsolódó úthálózat tervezését úgy kell megvalósítani, hogy az  figyelemmel legyen a  fejlesztéssel érintett természeti értékekre, a zöldfelületek és a környék lakói életminőségének megőrzésére, javítására. Ezért a tervezés során meg kell vizsgálni az ezt lehetővé tevő kiegészítő vagy alternatív műszaki megoldásokat is - írta a napi.hu.

A lakossági tiltakozások nyomán elvetette a kormány, hogy az épülő fővárosi Galvani-híd pesti folytatása Ferencváros és Kispest között, a Határ úttal párhuzamosan, az ottani Kiserdőben haladjon. Új, környezetbarát terveket kell kidolgozni.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×