eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Üzemzavar volt péntek hajnalban a paksi atomerőműben - a nap hírei

Fáklyás tüntetést tartott Budapesten a Fidesz székházánál a Jobbik. Felkerült a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes filmek szűkített listájára Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása.

Üzemzavar volt péntek hajnalban a paksi atomerőműben, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs - közölte az MVM Paksi Atomerőmű. Egy forgóalkatrész romlott el az egyik generátorban A paksi atomerőmű négyes blokkja péntek éjszakára újra eléri maximális teljesítményét.

Két szupertöltő-állomást hoz létre Magyarországon a Tesla a következő év végéig, egyet Győrben, egyet pedig Nagykanizsán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Közép-Európában az elsők között lehet Magyarország ahol ilyen berendezések működnek. Szijjártó Péter az Egyesült Államok nyugati partvidékén több mint 20 informatikai és távközlési vállalat vezetőivel tárgyalt.

Fáklyás tüntetést tartott Budapesten a Fidesz székházánál a Jobbik. Vona Gábor, a párt elnöke a rendezvényen úgy vélte: a Jobbikról készülő számvevőszéki jelentés nem csak a párt, hanem a magyar demokrácia halálos ítélete is. A tüntetésen ott voltak az LMP, az Együtt és a Momentum képviselői is. A Jobbik azután hívta tüntetni az embereket, hogy az Állami Számvevőszék jelentéstervezete alapján tiltott pártfinanszírozás miatt több mint 600 milliós büntetésre számíthat a párt. Ezzel pedig lehetetlenné válhat indulása a tavaszi választásokon.

Az MSZP azonnali hatállyal felfüggeszti Simonka Csaba párttagságát, miután a politikust zsarolás gyanújával őrizetbe vették. Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő az InfoRádiónak elmondta, hogy a gyanú szerint a férfi egy szerződés szerinti örököst arra kényszerített, hogy az örökölt ingatlan tulajdoni hányadát az értékénél alacsonyabb árért adja el egy harmadik félnek.

Megállapodott a januártól életbe lépő bérrendezési programról a Metro áruházak vezetősége a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. A Metro januártól bevezeti a legalacsonyabb garantált munkabért, amely meghaladja a 211 ezer forintot. Az áruházlánc dolgozói további pótlékokra, valamint teljesítményfüggő és egyéb juttatásokra is számíthatnak.

Sem december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása, sem az állami cégvezetők bérplafonja ügyében nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához elegendő aláírás. Ezt a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg. Az NVB emellett megtagadta öt népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését, a többi között a kannabisz legalizálásával összefüggő kérdés ügyében. Az indoklás szerint végrehajtása nemzetközi szerződésbe ütközne.

Indul az állam és a cégek közötti különböző kapcsolatokat egységesen elektronikussá tévő Cégkapu. 2018 január elsejétől a cégeknek a hivatalos kapcsolattartásokban a postai levelezések helyett ezt kell használniuk. Ehhez december végéig minden gazdálkodó szervezetnek regisztrálnia kell. A felületet a többi között adóeljárási, bírósági, földhivatali, ingatlan-nyilvántartási, hagyatéki, önkormányzati eljárásokban kell majd használni.

Felkerült a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilencesre szűkített listájára Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje. Az amerikai filmakadémia idén 92 alkotásból választotta ki a műveket. Az amerikai filmakadémia január közepén választja ki a végső jelölteket, általában ötöt. A 90. Oscar-díjátadó gálát március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban.

Az unióban maradó tagállamok szerint tovább lehet lépni a Brexit-tárgyalások második szakaszára. A huszonhetek döntéséről Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke számolt be a kétnapos brüsszeli uniós csúcstalálkozó után. A bejelentés nem okozott meglepetést Brüsszelben, a szakértők egyöntetűen úgy vélték, hogy ezúttal jóvá fogják hagyni a jövőbeli uniós-brit kapcsolatrendszerről, a kereskedelmi viszonyról és az esetleges átmeneti időszakról szóló tárgyalások megindítását.

Tárgyalást kezd a szövetségi kormány megalakításának lehetőségeiről a Német Szociáldemokrata Párt az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval és a Keresztényszociális Unióval. A megbeszélések január elején kezdődhetnek. Martin Schulz pártelnök kiemelte: január 14-n rendkívüli kongresszuson határoznak arról, hogy az előzetes megbeszélésekből továbblépjenek-e a koalíciós tárgyalások szakaszába. Angela Merkel üdvözölte, hogy a szociáldemokraták az egyeztetések megkezdése mellett döntöttek.

Mégis hajlandó elismerni egyes pilótákat tömörítő szakszervezeteket, és kész a bértárgyalásra a karácsonyi időszakra bejelentett sztrájk elkerüléséért a Ryanair. Az ír diszkont légitársaság azt írta: már tájékoztatta az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál pilóta-szakszervezeteket, hogy kész egyeztetni a fizetésekről, illetve munkakörülményekről Az olasz szakszervezet már jelezte, hogy visszavonta a sztrájkfenyegetését.

Budapesten lesz az európai úszóliga éves kongresszusa 2018. június 2-án - erről koppenhágai ülésén döntött a nemzetközi szervezet. Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője azt közölte: sikerült megállapodnia Paolo Barelli elnökkel Róma visszalépéséről.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×