eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén az ATV szerint

Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén az ATV szerint

Péntek estére fáklyás felvonulást hirdetett meg a Jobbik a Fidesz Lendvay utcai székházához. Az ATV szerint ezer demonstráló jelent meg a rendezvényen.

"Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén" - közölte az ATV tudósításában.

A helyszíni bejelentkezés szerint ezer demonstráló jelent meg a rendezvényen, több utcát lezártak.

A 24.hu szerint is "eszméletlen mennyiségű készenlétis és rohamrendőr biztosította az eseményt, ami arra utalt, keményebb demonstrációra készültek a hatóságok".

A lap tudósítója arról számolt be, hogy 1500 demonstráló lehetett a helyszínen.

A környező utcák is tele voltak rendőrautókkal, mintegy kétszer annyi rendőr volt eleinte, mint tüntető - írják.

Sok volt az igazoltatás is. A környéken aktivisták csekkeket is osztogattak, amiken be lehet fizetni némi támogatást a Jobbiknak.

A beszédek közben a tömeg azt skandálta, hogy az ÁSZ-vezető Domokos László mondjon le, Orbán Viktor pedig takarodjon. A legviccesebb skandálás azonban – ismerve a Jobbik körüli, korábbi orosz befolyásról szóló pletykákat – a „nem leszünk Moszkva” volt. Politikusok mellett civil aktivisták is beszédet mondtak - írja a 24.hu.

Vona Gábor pártelnök arról beszélt, mindenkinek a félelmet kell leküzdeni, amire jött is a tömeg válasza: „Nem félünk!” Mindenkinek megköszönte, aki pénzt adott, friss adatai szerint 35 millió forint gyűlt össze. Kiderült, Vonát nem zavarja, hogy a végére olyanok gyűltek össze, akik sokféleképp gondolkoznak, mert van valami, ami miatt itt vannak. A legnagyobb közös osztó szerinte a magyarság és a szabadság szeretete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×